Ilo ei ole väärin

 

                                                            KAKSIPÄINEN JOUTSEN



21.11.2022 osa 33 Ilo ei ole väärin 

” Hyvä blogin lukija, rakas lapseni siellä maan päällä. Olen Jaspis kaukaiselta planeetalta/ tähdeltä, jossa kaikki on toisin kuin teillä siellä.”

Rakas lapseni siellä missä tänään oletkin, kotona, vuoteenomana, työssä, harrastuksissa, metsässä, treenaamassa, lapsia hoitamassa tai koiraa kävelyttämässä. Rakas lapseni, mitä mielessäsi liikkuu, ihan juuri nyt. Onko mielesi iloinen vai pelokas, rauhallinen vai levoton.

Miksi kysyt, voit ajatella, miksi sitä tiedustelet? No siksi kysyn, kun näen niin monen kulkevan pää alaspäin, niin monen näen olevan levoton ja niin monen näen olevan huolestunut ja surullinen. Moni asia saattaa painaa mieltäsi, mutta nyt, voitko pysähtyä hetkeksi ja kysyä sisimmältäsi miltä siitä tuntuu, mikä on nyt tunnelma sisälläsi.

Ja rakas lapseni, jos sieltä puuttuu ilo ja puuttuu sellainen hauskuus ja huumori, niin luepa tämä, mistä nyt haluamme sinulle puhua. Haluamme näyttää sinulle, miten paljon maailmaan mahtuu iloa ja naurua, hauskuutta ja huumoria. Niin että voit vetää suupielet hymyyn ja välillä nauraa, vaikka välillä itsellesikin nauraa. Että miksi niin paljon murehdin, kun voisin nauraa ja katsoa maailmaa hymyn läpi, ilon kautta. Katsopa vaikka tuota vanhan puun runkoa, katsopa tarkkaan. Mitä näet?





Sinulle näytetään monta hauskaa velikultaa, nauramassa ja pitämässä hauskaa. Kujeilemassa ja kuin kilpaa hauskuuttaen toisiaan. Erilaisia hahmoja ja eri asennoissa olevia olentoja. Eikö heillä näytäkin olevan monenlaisia hauskoja ilmeitä, monta naurusuuta.

Tulitko iloiseksi vai tulitko surulliseksi katsoessasi tuota vanhan puun runkoa? Jos tulit surulliseksi, niin miksi tulit? Jos tulit iloiseksi, niin miksi tulit? Alatko jo ymmärtää ja kuin huomata, miten pienestä on kiinni se tunnelma sisälläsi siellä sisimmässäsi. Ja miten päin voisit asioita katsella.

Vaikka kaikki ei olisikaan nyt hyvin elämässäsi, niin tämä puun runko kertoo sinulle, että voit nähdä kuitenkin maailman monelta suunnalta, voit nähdä aina jossain iloa, jos otat sitä vastaan. Ja voit aina iloita toisten kanssa, vaikka surun kyynel olisikin silmäkulmassasi.

Sillä kaikella on puolensa ja kaikella on tarkoituksensa. ”Ei maailman murheet murehtimalla lopu” - on hyvä neuvo meiltäkin sinulle. Voit toki surra ja olla surullinen, jos sen tunteen haluat pitää sisälläsi. Mutta voit jäädä siihen tunteeseen kuin kiinni, etkä salli iloa, et hyväksy että voisin olla iloinen, vaikka monet asiat ovat nyt huonosti. Se on jokaisen valittavissa. Se tunne minkä haluat ottaa, on sinun valittavissasi.

Eikä tämä tarkoita sitä, että et saisi surra, etkä saisi olla murheellinen. Ei se sitä tarkoita. Mutta voit jäädä kuin sen murheen vangiksi ja kuin ottaa sen syliisi, etkä laskea siitä irti. Ja siksi me haluamme näyttää nyt, että ilo ei ole väärin. Se ei ole kielletty.

Katso siis maailmaa ja omaa elämääsi avoimin silmin. Katso monelta suunnalta. Katso sisimpääsi ja katso ympärillesi. Valitse viisaasti ja valitse sydämellä, mitä sinne sisimpääsi otat mukaan. Mitä siellä säilöt ja mitä siellä hellit. Ja tänään voit valita ilon ja hauskuuden, hymyn ja naurun. Ja ensimmäiseksi voit nauraa itsellesi, nauraa sille hauskalle tyypille, joka siellä sisälläsi asuu. Ihan kuin tuolle puun rungon joukolle. He vilkuttavat sinulle ja iskevät silmää ja huomaatkos, he saivat sinut hymyilemään. Kiitä heitä ja iloitse heidän kanssaan.

 

Tämä kanavoitu Blogi tulee Jaspiksen ohjauksella juuri sinulle, sinun parhaaksesi. Ota se vastaan sellaisena kuin olet.

kiittäen Eleonoora

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Portit 2, Pään kääntäminen ja valinta

Kuka minä olen, Kulkuvälineesi 1

Joulukalenteri 1, Sielun rauha