Yksinäisyys 3, auttaja ja autettava

 

                                                         KAKSIPÄINEN JOUTSEN


Kaksipäinen Joutsen 8.9.23 osa 66: Yksinäisyys 3, auttaja ja autettava

” Rakas lapsemme siellä maan tasolla, siellä olet kulkemassa polkuasi eteenpäin. Ja niin monia onnellisia hetkiä ja välillä haasteellisia hetkiä tulee vastaan. Miten sinä voit, mitä tunnet niissä onnellisissa hetkissä, entä niissä haasteellisissa hetkissä. Tunnetko, miten sinua kannatellaan kummassakin hetkessä, autetaan ja tuetaan.

Sillä vierelläsi on aina auttaja, vaikka hän ei voikaan tehdä puolestasi päätöksiä eikä valintoja, niin aina kulkee auttaja vierelläsi, näkyvä tai näkymätön. Ja välillä laitamme polullesi kuin sellaisen auttajien verkoston, että pääset paremmin eteenpäin ja pääset paremmin oppimaan niitä asioita, joita se hetki elämässäsi sinulle tarjoaa. Hiljenny, ja rauhoita mielesi, niin voit kuulla paremmin ja selkeämmin ohjaustamme. Miten voisimme tänään jatkaa Eleonoora tätä yksinäisyyden teemaa?”

Eleonoora: Kiitos teille kaikista edellisistä opastuksistanne. Niistä on tullut palautteita, jotka kannustavat meitä yhdessä jatkamaan. Pyydän opastusta siihen, miten ohjaatte meitä auttajan työssä, jossa niin moni kokee myös yksinäisyyttä. Tekee hän sitten fyysistä auttamista tai henkistä auttamista. Moni kokee sellaista, että jää yksin ja väsyy. Ja voi tuntea yksinäisyyttä.

Korkein ja henkimaailma: Kiitos lukijamme ja kiitos Eleonoora tuosta teemasta, Jatkamme siis ohjausta tähän.

” Rakas lapsemme, olet sitten autettava tai auttaja, olet rakas ja olet arvokas, olet valoa täynnä oleva sielu. Sellainen, joka haluaa mennä eteenpäin polullaan, haluaa kokea ja oppia.

Sekä auttaja että autettava, te voitte kokea sellaisia hetkiä tai pidempiä jaksoja, että jäätte yksin. Ja kuitenkin, jokainen teistä on vuoronperään näissä rooleissa, ihan jokainen teistä on. Ne roolit voivat kääntyä piankin toisesta toiseen. Kun tulee sairautta tai muita maallisia vaikeuksia, auttaja voi muuttua autettavaksi. Tai toisinpäin. Näin se kulkee siellä maan tasolla. Ja vaikka se tuntuu teistä erikoiselta, että miten autettava voi auttaa auttajaa, niin näin se on. Kumpikin oppii ja kehittyy molemmissa rooleissa, jos haluaa niin. Jos ymmärtää kaiken kuin isommassa kuvassa, niin tietoisuus voi kasvaa molemmissa, sellainen henkinen kasvu.

Voit väsyä ja uupua molemmissa rooleissa, voit tuntea olosi yksinäiseksi, vaikka et olisikaan yksin. Voit olla keskellä isoa yhteisöä, mutta silti voit olla yksinäinen, niitä hetkiä tulee teille kaikille. Ja niillä hetkillä on tarkoituksensa, sinun parhaaksesi on. Haluamme avata taas tätä teemaa kuvin ja symbolein, että ymmärtäisit paremmin.

 


Katsopa tätä kuvaa rakas lapsemme, mitä näet siinä, mihin katseesi keskittyy?

Voit sanoa, että onpa melkoinen risukko ja melkoinen sotku, eihän tuolta mitä erota, ei näe. Ja kuitenkin tuossa kuvassa on paljon asiaa, on hyvin paljon kerrottavaa sinulle. Siellä on taimia ja siellä on kukkanen, siellä on puita, isompia ja pienempiä, siellä on ruohoa, esimerkkeinä vain. Se on iso yhteisö, jossa jokaisella on tehtävänsä ja välillä toinen on auttaja ja välillä autettava.

Ja nyt voisimme tarkastella tuota valkoista kukkasta, joka on siellä kuin yksin. Näetkö sen vai hukkuuko se. Ja sinä hyvä lukijamme voit sanoa: missä se on kun en näe, en erota sitä.

Siltä se voi näyttää, mutta jokainen tuossa kuvassa näkemäsi asia on tärkeä, yhtä arvokas ja rakas meille. Vaikka siellä maan tasolla joku voi kuin hukkua massaan. Eikä haluakaan olla näkyvä, ei halua olla esillä. Voi tehdä hyvin arvokasta työtä, sellaista työtä, joka ei ole suuresti esillä, mutta joka kantaa, tukee ja auttaa muita. Ja tuo iloa ja onnea tekijälleen. Hän voi tehdä sitä monella tavalla ja tuntea sen tärkeäksi, eikä ole yksinäinen. Mutta voi olla myös niin, että joku toinen, joka tekee samaa työtä, tuntee itsensä väsyneeksi, uupuneeksi, vaikka tuntee työnsä hyvin tärkeäksi.

Te olette välillä yksin ja välillä yksinäisiä, mutta te voitte tehdä myös valintoja, jotka kuin tuntuvat välillä hukuttavan teidät viidakkoon, eikä ulospääsyä sieltä oikein löydy.


Kun katsot tuota kuvaa tarkemmin, lähempää, niin huomaatko, miten erilaiselta se näyttää. Se valkoinen kukkanen näkyy siellä nyt ja vierellä näkyy punaiset marjat, pieni pensas, ja molemmat niin kauniita ja elinvoimia. Näyttävätkö ne nyt hukkuneilta ja yksinäisiltä?

Jokaisella teillä on paikkanne, jokaisella on, yhtä tärkeät ja arvokkaat. Eikä kukaan ole toista arvokkaampi, ymmärräthän sen. Kun olet auttajan roolissa, tarvitset apua ja ohjausta. Kun olet autettavan roolissa, tarvitset apua ja ohjausta. Ja sinä voit päättää, otatko sitä vastaan. Apua ja ohjausta on saatavilla, mutta otatko sinä sitä vastaan.

Se yksinäisyys, jota koet, voi olla sitä, että en halua ketään vierelleni, en ole valmis siihen. Minä pärjään yksin, en tarvitse muita. Ja se voi olla läsnä sekä auttajan että autettavan roolissa, molemmissa voi olla. Onko yksinäisyyden tunne ja olotila sittenkin sinun valintasi rakas lapsemme. Aina näin ei ole, mutta sinä voit pohtia sydämessäsi näitä sanojamme. Ja kuten olemme ohjanneet Yksinäisyys 1 osassa, kukaan ei ole yksin, ketään ei jätetä yksin, vierelläsi on aina henkimaailman tuki, opastus ja ohjaus. Olet meille rakas.

Lempeydellä ja rakkaudella henkimaailmasta

sinun parhaaksesi Eleonoora

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Portit 2, Pään kääntäminen ja valinta

Kuka minä olen, Kulkuvälineesi 1

Joulukalenteri 1, Sielun rauha